Keitä ovat Skidi ja Faija?

Alunperin tarkoitus oli tehdä lapsiystävällistä pelimateriaalia Youtubeen (joka edelleen tähtäimessä), mutta vauvan putkahtaessa arkeen ei videoiden tekemiseen jäänyt kummemmin aikaa. Faija sai sitten idean alkaa kirjoittamaan peleihin liittyvistä asioista muille vanhemmille jotka ovat hiukan pihalla kyseisestä aiheesta, mutta myös pelaaville vanhemmille satunnaisia vinkkejä! (3DS, tuo korvaamaton laitos)

Tarkempaa aloitusfiilistelyä blogin ensimmäisestä kirjoituksesta.

No mutta keitä nämä Skidi ja Faija ovat?

Skidi (Leo), 7 vuotta, ekaluokkalainen.

Pelannut pelejä 1,5 vuotiaasta lähtien. Aloitti Nintendon Super Mario Bros.:illa, mutta siirtyi alkuvuosina kokeilemaan enemmän lapsille suunnattuja opetuspelejä iPadilla. Nykyään pääasiallisina pelikoneina toimii pädin lisäksi Switch, Wii U, PS4 ja tietokone. Faija houkuttelee satunnaisesti kokeilemaan myös vanhempia laitteita.

Lempipeli: Minecraft


Faija (Henkka), 31 vuotta, matkalippujen tarkastaja.

Pelannut pelejä neljännesvuosisadan. Aloitti NES:in Super Mario Bros.:illa. Seurannut enemmän ja vähemmän pelialaa vuosien varrella ja perusti (lapsilta kielletyn) peliaiheisen podcastin jossa kuullaan suoraa puhetta peleistä. Perhe vei Faijan uusille urille ja nyt tehdään asioita Skidin kanssa perheystävällisessä muotissa! (Vaikka koitti kyllä pitää kielen siistinä myös PBC podcastin alkuvaiheissa)

Lempipeli: Star Wars: Knights of the Old Republic...tai The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Vaihtelee riippuen päivästä.


Taustalla häärii myös Skidin Mutsi, joka tykkää myös peleistä ja lattialla pyörii Skidin Systeri, joka lähinnä yrittää syödä peliohjaimia jos tulee lähelle. Mutta mitä voisi odottaa alle vuoden ikäiseltä. Kenties nimi muuttuukin "Skidit, Faija ja Mutsi" muottiin tulevaisuudessa.