Siirry sisältöön

Seuraava Nintendon konsoli on nimeltään Switch

Nintendo julkisti uuden konsolin joka tulee kauppoihin maaliskuussa 2017. Hinta on vielä kysymysmerkki, mutta asettunee 300€ tienoille, ellei Nintendo tee isompaa virhettä ja 399€ paukahtaa hintalappuun. Äkkiä katsottuna aparaatti näyttää samankaltaiselta kuin Wii U:n ohjain (joka on myös varustettu näytöllä), mutta erikoisen tästä tekee se että pelien ollessa täysiverisesti pelattavissa kotisahvalta televisiolla, konsolin voikin ottaa mukaan myös ulos katkaisematta peliä.

Tiedän itsekin vanhempana että käsikonsolit sopivat perheelliselle erinomaisesti, osittain pelien helpon keskeytyksen takia mutta myös se että ei tarvitse olla juurtunut television ääreen helpottaa kummasti. Sekä Wii U:n gamepad että 3DS ovat toimineet hyvin silloin kun joku muu on tahtonut tehdä televisiolla muuta,  joten olen iloinen että Nintendo jatkaa hyväksi osoitetulla tiellä. Myös Nintendon 3DS -käsikonsolin myyntiluvut antavat uskoa sille että kannettavissa konsoleissa on ideaa. Varmasti moni ikäiseni vanhempi on lapsuudessaan pelannut Gameboylla Tetristä auton takapenkillä pitkällä mökkimatkalla. Kannettavuus ei siis toki uusi asia ole, mutta onhan siinä ihan omanlaisensa arvostus kun kotiin tullessa voikin siirtää kuvan televisioon ja uppoutua paremmin pelimaailmoihin. Tietysti moninpelit onnistuvat myös paremmin isolta ruudulta jos kaikki vipeltävät samalla alueella. Nykyään Tetriksen tapaiset yksinkertaisemmat pelit ovat sopivia puhelimilla pelattavaksi, mutta konsolin hankinta on suotavaa jos haluaa pelata mitään merkittävämpää. Vaikka valon pilkahduksia on mobiilillakin nähty pelien osalta, niin ellei tykkää vain vuoropohjaisesta strategiasta on peliohjain kuitenkin lähes poikkeuksetta parempi kuin ruudun tökkiminen.

Seuraavat kannettavat Pokémon-seikkailut, Sun ja Moon, tulevat 3DS:lle 18.11.

Ennen kaikkea hyvät pelit ovat se asia joka pitää laitteet elinvoimaisena, enkä ihmettelisi jos Pokémon Go:n vanavedessä ensi vuonna nähtäisi jo yksi isompi Pokémon-peli Switchillä. Ei välttämättä ns. "pääsarjan" peli mitä käsikonsoleilla nähty (mm. Ruby & Sapphire, Black & White, X & Y), mutta ainakin jokin Rumblen tapainen sivuosa. Toisaalta, koska Nintendo tuskin aikoo kehittää enää 3DS:lle seuraajaa, tulemme näkemään parin vuoden päästä täysiverisen Pokémon seikkailun jota pääsee televisiosta ihailemaan. Tätä olen halunnut siitä lähtien kun pääsin ensimmäistä kertaa suurelta tuntuvalle kolmiuloitteiselle Hyrulen niitylle seikkailemaan Ocarina of Timessa. Ja voi pojat muuten miten isot seuraavan Zelda-seikkailun niityt ovatkaan! Toivokaamme että niityiltä löytyy sitten myös tekemistä, eikä pelaaminen mene vain tyhjänpäiväiseksi haahuiluksi. Aarteiden etsintä toki aina miellyttävää puuhaa. Mutta tämä asia erikseen, pitäisiköhän kirjoitella odotuksia tästäkin..

mario-switch

Julkistusvideossa ei nimellisesti mainittu yhtäkään peliä, mutta ruudulla vilahti uusi Mario joka näyttää söpön värikkäältä kuten Wii U:n mainio 3D World. Vaikea sanoa enempää ennen kuin näemme lisää, tasaisen laadukkaita pelejä useammat Mariot olleet. Wii U:lle tullut Paper Mario: Color Splash on kylläkin uusimmista saanut hieman ristiriitaisen vastaanoton. Mariotkin ovat aina oiva valinta perheen pienimmillekin ensimmäisiksi ohjaimella pelattavaksi peleiksi, osittain siksi koska kontrollien alkeet ovat helppo oppia ja havainnoida miten hahmo käyttäytyy ruudulla kun nappia painaa, mutta myös siksi koska pelit ovat alussa hyvinkin iloisia ja helppoja. Ei helppoja tietysti vielä 2-vuotiaalle, mutta kyllä äiti tai isi voi auttaa aina hankalat kohdat, ja tietysti harjoittelemalla oppii. Vanhemmiten sopii sitten yrittää jo vaikeampiakin kenttiä. Tarkoitus ei myös ole tietenkään tuntikaupalla juurruttaa taaperoa peliä pelaamaan, mutta pieniä maistiaisia että pienempi oivaltaa että hän liikuttaa hahmoa. Skidihän aikoinaan aloitti pelikokemuksensa vanhasta Super Mario Bros.:ista. Samalla pelillä taisin itsekin aloittaa 4 vuotiaana. Monelle alustalle tullut FEZ on myös oiva satunnaiseen hyppimiseen, Skidikin tykkäsi pienempänä. Ehkäpä muksujen ekat pelit olisi taas hyvä aihe kirjoitukseen kunhan ehtii. Nykyään tietysti yleisempää aloittaa kosketusnäytöillä tableteilla tai puhelimella, voisinkin joskus listata muksuille sopivia pelejä iPadille. Mutta nyt odotellaan ensi vuoteen että saadaan lisää tietoa Switchin julkaisupeleistä! Peukut pystyssä että saamme ensi vuonna uuden Animal Crossingin.

1 thought on “Seuraava Nintendon konsoli on nimeltään Switch

  1. Päivitysilmoitus: Jouluksi PS4, Pro vai Slim, Xbox One vai S-malli, 500 Gt, 1TB….argh?! – Skidi ja Faija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *