Siirry sisältöön

Faija fiilistelee fyysisiä

magic-the-gathering

Ajattelin että voisin tosiaan myös vähän henkilökohtaisempaa materiaalia blogiin kirjoitella ettei mene ihan 100% opastuslinjalla. Nämä kirjoitukset saattavat tietysti sisältää sellaista kamaa joka menee jopa R-Kioskin myyjältä yli hilseen. Alkaa vain rumasti nostaa päätään se fakta että haluaisi kirjoittaa kovasti, mutta aikaa rajoitetusti. Toisaalta sitten taas lähipäivien tauot ovat pitkälti menneet niitä asioita tutkiessa jotka ovat pelaamisen puolella alkaneet kiinnostamaan taas enemmän, eli fyysiset pelit.

Magic: The Gathering
Magic: The Gathering

GameXpoilla tuli piipahdettua viime viikonloppuna (Todisteena siitä haastatteluni paikan päältä) ja siellä eksyin erään kaupan osastolle joka sisälsi kaikkea kivaa pelikrääsää. Silmään osui ensin Pokémon-keräilykorttipelin aloituspakkaus joka sisälsi siis valmiin pakan jolla pelata ja hinta oli päälle kympin. Ajattelin jo että tässähän olisi ideaa aloittaa jotain korttipeliä, vaikkapa Skidin kanssa. Totesin sitten että englanninkieliset kortit voivat olla hieman haasteellinen asia 6-vuotiaalle joka ei osaa kieltä, tai vaikka lukea, joten katse siirtyi toisella hyllyllä oleviin Magic: The Gathering aloituspakkoihin. Ilokseni havaitsin että 2 valmista pakkaa oli yhteishinnaltaan 20€ ja pikaviestipalaveri Mutsin kanssa johti siihen lopputulokseen että pakat lähtivät mukaan. Pari harjoituspeliä kotona ja Mutsikin oli koukussa. Pitänyt tässä viime päivien aikana kiertää kaikki lähialueen kaupat etsimässä boostereita (15 lisäkorttia) kun lopulta R-Kioskilta moisia löytyi, vaikka myyjä koittikin ensin tarjota Magic-korttien sijaan Magic-kortonkeja. Aluksi en itsekään liikkeessä toivoa nähnyt, mutta osuipahan lopulta silmään! Huomautin sitten että yhdellä ylähyllyllä oli pölyinen booster-laatikko ja myyjä ihmetteli että "Jaa tuollaisiakin täällä, kukaan ei ole koskaan kysynyt niitä!". Loppu hyvin kaikki hyvin. Tietysti netistä noita saa halvemmalla, mutta piti saada mahdollisimman nopeasti hypisteltyä lisäkortteja kun muutama hassu peli takana niillä valmiilla pakoilla, johan sitä kaipaa lisäyksiä.

Boostereiden avaaminen on aina kivaa
Boostereiden avaaminen on kivaa

On ollut kyllä ilo lätkiä pahvia pöytään. Ehkä myös erityisesti sen takia että saadaan Mutsin kanssa tehtyä yhdessä jotain, ettei mene vain suht passiiviseksi television tapittamiseksi. Yhteiset harrastukset ovat tärkeitä! Siitä onkin aikaa kun tätä on viimeksi kokeillut. Korttipeleistä tutumpi on Hearthstone lähivuosien ajalta, Magicia tuli muistaakseni viimeksi ala-asteella pelattua. Suht simppelit säännöt kuitenkin oppii nopeasti ja vaikka monimutkaisemmat kortit aihettavat edelleen pään rapsuttelua, netistä löytyy nykyään kaikkeen helposti vastaus. Yksinkertaisimmillaan säännöt ovat: vastustajalla 20 elämäpistettä, koita saada se nollaan niin voitat. Olennot ja loitsut maksavat manaa, jota saa erilaisista maa-korteista. Oikeastan kaikille kiinnostuneille täältä oikein hyvät suomenkieliset ohjeet. Suosittelen peliä kaikille yli 11-vuotiaille!

Gamexpoilla siellä kaupan osastolla tuli myös ihailtua Warhammer 40k paketteja, mutta koska tästä tulikin jo ihan kivan mittainen teksti, kirjoitan asiasta myöhemmin. Sen verran paljastan että Skidille hommattiin Tau-armeija jouluksi ja itse saan Tyranideja. :3

Mitä nämä tarkoittaa? Tyranid? Tau? Joulu? Se selvinnee seuraavassa postauksessa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *