Siirry sisältöön

Sotavasara paukkuu

Hihhei, uusi näppäimistö! Nyt tapahtui se mitä olen miettinyt pitkään, bluetooth näppis töissä tauolla. Ai että, tässähän aukeaa ihan uudet sfäärit kirjoittamiseen. Öh...jos vaikka odottaisi hetken että tulisi jotain kirjoitettavaa mieleen.

No, Warhammer 40.000 on asia mikä on tässä itselläni lähtenyt taas kiinnostuksen osalta uuteen kiitonousuun, joten paras mainita asia tai kaksi tämän tiimoilta. Fyysinen peli siis kyseessä, jonka aion myös Skidille tuoda tutuksi. Itsehän en todellakaan mikään ekspertti ole asian tiimoilta, vain muutama hassu peli kersana ja ikuinen fanitus siitä lähtien "koska ne ukkelit on niin siistejä". Pienoismallien vääntäminen ja maalaus myös aina kiinnostaneet, mutta en ole saanut nyt aikuisena vain yksinkertaisesti aikaiseksi sitä että aloittaisin harrastuksen. Olkoon se sitten yksinkertaisesti unohdus, tai sitten en ole vain eksynyt yhdessäkään nettikaupassa WH40K osastolle.

No mutta, itse peli nyt lyhyesti ja yksinkertaisesti selitettynä; pelataan vastakkain pienillä ukkeleilla ja heitetään noppaa siitä että osuuko ammukset toisen pelaajan ukkeleihin. Tyyppejä armeijassa on minimissään noin kahdestakymmenestä aina yli sataan. Pelialusta on yleensä n. 2x1 metriä, mutta kotiolosuhteissa muksujen kanssa tämä on sellainen asia mistä ei tarvitse kovin tarkasti alkaa vääntämään. Pelatessa saa liikuttaa figuureita sen verran mitä ohjekirjassa sanotaan, yleensä jalkaväen osalta tämä on 6 tuumaa. Mielestäni figut toimivat mainiosti myös leikeissä jos ei pahemmin pelailu tai säännöt kiinnosta, mutta vasta siinä iässä kun osaa figuja kohdella sen verran hyvin ettei muoviset ukkelit mene rikki. Tämähän ei sen kummemmin eroa vaikka muovisotilailla leikkimisestä, älkää vain hiekkalaatikolle viekö näitä ukkeleita.

m3430440a_99120101103_2013tacticalsquad01_873x627

Olin itse ehkä noin 9-10 vuotias kun tutustuin ensimmäisen kerran Warhammer 40k tuotteisiin kaverini luona. Warhammerista on myös fantasiapohjainen peli ja omat figuurit, joka kulkee nykyään nimellä Age of Sigmar. Mikäli miekat ja magia kiinnostaa, kannattaa katsastaa sitä osastoa. Ensimmäisestä 40K pelistäni on niin pitkä aika että saattaa olla vähän hämärtynyt vuodet, mutta siis noin 1996-1997. Kaverilta löytyi pelin toisen painoksen aloituspakkaus Space Marineineen ja örkkeineen. Pelasimme jonkin verran, itse taisin olla lähinnä alivoimaiset örkit ja luultavasti hävisin joka pelin. Sääntökirjasesta jäi kuitenkin yksi asia erityisen hyvin mieleen, pelottavan näköiset Tyranidit ja ennen kaikkea voimakas Hive Tyrant. Ehkä jatkuva häviäminen alkoi nyppimään ja katsoin vain voimakkaimman yksilön mitä sääntökirjasta löysin ja halusin sen itselleni. No, nämähän figuurit eivät mitään erityisen halpoja asioita ole joten harrastus jäi haaveiluksi. Vuosien vieriessä ja kiinnostuksen siirtyessä enemmän digitaalisiin peleihin Warhammer jäi horrokseen aivojen taka-alalle. Satunnaiset pelailut aikuisena digitaalisessa muodossa Warhammerin maailmassa ovat aina kiinnostaneet, viimeksi Dawn of War 2 hoiti 40k haikailut oikein hyvin. Parin viime vuoden aikana brändiin on tullut uutta eloa hommaa pyörittävän Games Workshopin johdon vaihtuessa ja sekä videopelit että figuurit ovat kokeneet hieman uudistuksia. Uudessa 40K hypessä kun sattumalta oli hieman rahaa taskunpohjalla GameXpon aikaan keksin yhdessä kaupassa siellä käydessäni että hei! Nyt aloitetaan Skidin kanssa pelailut ja keräilyt!

Vanha Hive Tyrant oli kunnioitusta herättävä ilmestys
Vanha Hive Tyrant oli kunnioitusta herättävä ilmestys, ei kyllä ihan sellainen mitä perheen pienimmille tarjoaisi ensimmäisenä
Tau-armeijan aloituspakkaus sisältää hyvän määrän figuureja
Tau-armeijan aloituspakkaus sisältää hyvän määrän figuureja

Olin jo aiemmin miettinyt Skidille Tau-armeijan hankkimista, hän kun tykkää kovasti roboteista ja Tau sotilaiden haarniskat muistuttavat sen verran robotteja että valinta oli selvä. Itse taas haikailin Tyranidien perään, tavallaan suht nostalgisissa tunnelmissa. Täytynee kuitenkin maalailla hieman kirkkaammilla väreillä oma armeija että ei Skidi aivan totaalisesti säikähdä kun tulee ötökkäarmeija vastaan. No, vaimoltani sitten pyysin pukinkonttiin Tyranidien aloituspakettia, ja se luultavammin ehkä kenties sitten paljastuu sieltä ensi viikolla. Pieni urakka sitten edessä, sillä kuten pienoismalleissakin, tässä tulee muoviset osat erikseen isossa lätkässä josta ne leikataan ensin irti ja sitten siistitään ja liimataan yhteen ja sitten vasta maalaus. Huh. Tavallaan oli ihan kiva löytää nettihuutokaupasta valmiiksi maalattuja figuureja pari viikkoa sitten, Battle for Macragge taisi olla paketin nimi. Muutama figuuri puuttui, mutta eipä tuo haitannut. Pääsi maistelemaan hieman Space Marine touhuja Tyranideja vastaan pikkuhinnalla. Skidihän noilla on nyt muutaman kerran jo leikkinyt itsekseen, kerran heittelimme noppaa siitä että kuka sai ammuttua ja kenet. Kuulostaa ehkä kovin raa'alta, mutta ei se sitä tietenkään noppaa heittäessä ole. "Puf, tuo lähti pois pöydältä". Muovisotilaitakin on jo menetetty rintamalla ties kuinka paljon, vaikka en itse pidä edes pyssyleikeistä! Skidikin sen tietää.

Tuli kuitenkin poistettua maalit figuureista mitä tuli halvassa Macragge paketissa mukana lähinnä siksi koska kuvittelen että pystyn parempaan vaikka en ole koskaan figuja maalannut...tai maalannut oikeastaan muuta kuin seinää, niin ja töissä tietysti isolla ruiskulla metallia. Pieni millintarkka työskentely aina kiinnostanut, kellosepäksikin joskus haaveilin, mutta tullut vuosien varrella todettua että ei nämä omat nakkisormet järin hienovaraisia ole. Saa nähdä miten käy..

Kuten harrastukset yleensä niin ei tämäkään pienoismalliukkeleilla leikkiminen tee poikkeusta lompakon tyhjentämisessä.

 • Säätökirja pelille 60€
 • Sääntökirja armeijallesi 40€ (x2)
 • Aloituspakkaus armeijallesi 60€ (x2)
 • Pohjamaalispray ja hyvä paletti maaleja + liima 60€

Näiden sijaan voi tietysti olla fiksu ja säästää rahaa ostamalla aloituspaketti joka sisältää 2 armeijaa ja sääntökirjan jossa kaikki tarvittava pelaamisen aloittamiseen. 2014 tullut Dark Vengeance -aloituspaketti on vain 59€! Jos paketissa olisi ollut Tyranidit vs. Tau, ei olisi tarvinnut kahta kertaa miettiä..

Eipä minulla muuta tähän hätään. Vaikuttiko aihepiiri mielenkiintoiselta? Voisin jakaa hieman lautapelikokemuksia Space Hulkin parista seuraavassa tekstissä. Oliko 40K yhdellekään lukijalle aiemmin tuttu? Jakakaa omia kokemuksia! Tulen aiheesta kirjoittamaan varmasti taas joulun jälkeen. Saa nähdä miten Skidi reagoi kun paketissa onkin kasa muovia eikä valmiita ukkoja..

1 thought on “Sotavasara paukkuu

 1. Friendly neighborhood Zalor

  Age of Signar toi mukanaan myös uuden aloittelija- ja kukkaroystävällisemmän hinnoittelun Fantasyn puolelle. Kaikki sääntökirjat ovat saatavilla ilmaisina PDF-tiedostoina Games Workshopin (pelin julkaisija) sivustolta. Sääntöjä myös yksinkertaistettiin runsaasti ja perussääntöjen mitta tippui lähes sadasta sivusta viiteen. Lisäksi säännöt sallivat kaiken kokoiset armeijat, joten alkuun voi päästä jo yksittäisillä figuureilla.

  Linkki sääntökirjoihin: https://www.games-workshop.com/en-FI/Warhammer-Age-of-Sigmar-Rules

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *