Siirry sisältöön

Uusi vuosi uudet pelit

Huomasitteko että Minecraftiin tuli konsoleilla tuossa joulun alla päivityksenä uusi ulkoasupaketti? Paketissa  myös uusi valmiiksi rakennettu maailma tutkittavaksi. Jouluteema kun löytyikin pelistä jo, niin laittoivat sitten hieman toisesta päästä sisältöä, nimittäin ydintuhon jälkeisestä maailmasta. Fallout paketti siis kyseessä ja tahdon tässä nyt vinkata sen verran että vaikka on turvallista laittaa muksulle uusi maailma auki seikkailulle Minecraftissa, älkää kuitenkaan tehkö sitä virhettä että ostaisitte yhtäkään Fallout-peliä muksulle. Jo K18 leima kannessa pitäisi karkoittaa pois, hyvä kuitenkin muistuttaa että ikärajat ovat nimenomaan rajoja. Ethän pienelle lapselle näyttäisi K18 elokuviakaan. Toisaalta taas ikärajat pelipuolella vedetään yllättävän korkealle, sillä mielestäni useimmat K18 pelit vastaavat sisällöltään lähinnä K16 sarjoja tai elokuvia. Leffateattereiden antama ohje toimii mielestäni mainiosti myös kotiolosuhteissa, ikärajasta voi joustaa 3 vuotta jos on vanhempi seurana. Älkää siis jättäkö lasta yksin ihmettelemään vanhemmille tarkoitettua peliä tai elokuvaa. Täytyy olla mahdollisuus pitää tauko ja selittää asioita jos jotain tulee vastaan. Tietysti asian kanssa on poikkeuksia, kaikkihan olemme erilaisia ja toiset ovat herkempiä kuin toiset. Pitänee kirjoittaa myöhemmin aiheesta lisää, mutta jos ei malta odottaa, voit lukea aiheesta osoitteessa http://www.ikarajat.fi. Tähtien Sodan taisimme katsoa Skidin ollessa 5 vuotias, mutta siinäkin tapauksessa skippasin ainakin yhden kohtauksen mikä ei sovi pienemmille. Toisaalta, nykyään muksuille on luurangot tuttuja jo Minecraftista..

Kukapa ei haluaisi ruskean harmaaseen tuhoutuneeseen maailmaan seikkailemaan..

Tulikin mieleen että moniko lukijoista on perillä Minecraftin eri pelimuodoista?Voisin kirjoitella jonkun pienen "Mikä ihmeen Minecraft" -tekstin, mikäli löytyy yksikin henkilö joka on kuullut pelistä vain lapseltaan eikä ymmärrä mitä ruudulla tapahtuu.

Takana on suorastaan poikkeuksellinen joulu, kun emme antaneet Skidille (tai itselleni) yhtään videopeliä lahjaksi. Peli-into ollut itselläni hieman laskussa muutenkin, kun on alkanut pahviset kortit ja lautapelit kiinnostamaan enemmän. Osittain syynä ehkä kuitenkin se että tietokone on jatkuvasti varattu Skidin Mutsin pelatessa Stardew Valley -maatilapeliä tai uusinta Tomb Raideria. No, itse keksin kuitenkin eilen että pystyn vapaa-ajallani pelaamaan kesken jäänyttä Witcher 3 -roolipeliä (K18), joten digi-intous taas kasvussa näin lomailun jälkeen.

Stardew Valley maistuu myös Faijalle!

 

Skidi edelleen Minecraftin pauloissa, eikä lomalla tainnut pahemmin muuta pelata. Aloitimme kyllä pelaamaan kahdestaan erästä klassikkoa tietokoneella nimeltään Heroes of Might and Magic 3. En malta odottaa että pääsen tutustuttamaan Skidiä vanhemmalla iällä muihinkin klassikoihin, mitkä tuleekaan olemaan reaktiot Baldur's Gaten parissa?! No mutta näistä sitten viiden vuoden päästä.

Loman aikana Skidillä meni myös pelaaminen hiukan överiksi kun hän alkoi olla jo sitä mieltä ettei hänellä ole muuta tekemistä jos ei saa pelata, teki sitten ihan hyvää kun pidettiin yksi päivä paussia digimaailmasta ja Skidi leikkikin ulkona kaverinsa kanssa melkein koko päivän. Emme ole suuremmin mitään rajoja pelaamiselle asettaneet osittain juuri sen takia että Minecraftissa rakentaminen on pitkälti luovaa harrastusta. Pitääkin muistaa ottaa kuvat muutamasta rakennuksesta mitä Skidi on tehnyt, ties vaikka hänestä tulisi jonkinmoinen arkkitehti tulevaisuudessa (Vaikka tällä hetkellä vielä on vahvasti sitä mieltä että hänestä tulee tiedemies ja saa oman laboratorion!). Rajoja tietysti on, ettei nyt ihan koko päivää voi nököttää ruudun edessä, mutta ei mitään tarkkoja tuntimääriä per viikko. Emmehän rajoita samalla tavalla kirjojen lukemista tai piirtämistäkään. Täytyy vaan pitää silmällä että mitä siellä pelissä tapahtuu. Jos lapsi käyttää kaiken aikansa siihen että huiskii viattomia kyläläisiä miekalla niin voikin sitten keksiä jotain muuta.

Omat talot lähinnä multakasoja..

 

Vuosi 2017 näyttää pelien osalta mielenkiintoiselta. Muksuja ajatellen Yooka-Laylee ja Crash Bandicoot ovat nimikkeitä joita kannattaa pitää silmällä. Myös tuleva The Legend of Zelda: Breath of the Wild viihdyttää varmasti pienempää ja ehdottomasti isompaakin kansaa. Nintendo Switchille saapuva uusi Mario on myös luultavasti ns. "pakkohankinta" jos pilteille haluaa ensimmäisiä pelikokemuksia suunnitella uusien laitteiden parista. Mikäli ei haittaa jos vanhojakin pelejä ensimmäisinä koittaisi niin kannattaa vilkaista tekemäni pieni listaus hyvistä peleistä yli 3 vuotiaille.

Mutta uutuuksista tähän perheeseen tulee Nintendo Switch varmasti tavalla tai toisella. Sellainen Zelda-kuume iskenyt itselleni taas että oksat pois. Eihän tässä tietenkään sarjan pelejä ole tullut paljon pelailtua, lähinnä vain joululahjaksi saatua mangakokoelmaa olen koittanut lukea, mutta tuleva peli on alkanut kiinnostamaan aina vain enemmän. Olisi tarkoitus myös pelisarjan sankari saada tatuointina käteen parin viikon päästä. Henkilökohtaisesti en taida paljon muuta odottaa koko vuodelta, mutta noilla yli sadan tunnin seikkailuilla pärjää monta kuukautta.

Pahoittelut muuten että jäi suositukset Steamin talvialennuksista tekemättä! Voitte seurata Skidi ja Faija -ryhmän kuraattoria jos muistaisin myöhemmin listata lisää suosituksia. Jotenkin ei saanut aikaiseksi edes blogia kirjoitella joululomalla. Kenties kesällä muistaisi enemmän taas seuraavien alennusten aikaan. Kesällä järjestetään myös merkittävimmät pelitapahtumat, joissa julkaistaan toivottavasti jotain odoteltavaa loppuvuodelle. Kenties joskus uusiakin innovaatioita?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *