Siirry sisältöön

Kiireitä ja vapaata

Pahoittelut heti alkuun siitä että blogi on hiljentynyt lähiaikoina. Tuntuu että uuden työn myötä kirjoittelu jäi vähemmälle, kun ei tule samaan tapaan enää töiden ohessa surffailtua netissä. Ennen oli helppoa kirjoitella tauoilla blogitekstit, mutta nykyään kun on vielä orientoitumisvaiheessa uuden duunin kanssa, ei jotenkin saa aikaiseksi aloittaa kirjoittamista.

Nyt iski pieni paniikki päälle kun postiluukusta kopsahti taas uusi Nintendo Switch -peli, enkä ole edellisestäkään ehtinyt kirjoittaa arviota. Ymmärrän kuitenkin että moiset diilit vaativat toiseltakin osapuolelta sitoutumista, vaikka tätä harrastuspohjalta tehdäänkin. Pelaamismotivaatio on ollut itselläni vain hiukan hukassa, ja lähiaikoina on tullut melkein enemmän luettua ja katsottua hömppää Netflixistä. Otin nyt projektiksi Dragon Quest: Buildersin, jonka suunnittelin ottavani mukaan myös töihin (kätevä tuo Switch, kun voi pelata myös bussissa). Sen jälkeen vuorossa olisi Kirby Star Allies.

Olin aiemmin kulkenut matkalippujen tarkastajan työvaatteissa työmatkat, koska pidän ajatuksesta että voisin auttaa ihmisiä tarvittaessa (ja olen muutaman kerran päässytkin neuvomaan ihmisiä), ja samalla edistää positiivista kuvaa HSL:stä, mutta en ole viitsinyt uppoutua peleihin kyseisessä asussa. Täytynee vaihtaa siviilit päälle että pääsee lopulta kirjoittamaan ajatukset tulleista peleistä. Vanha pelihän se Dragon Quest on jo tässä vaiheessa, ja esim. Pelaaja-lehden sivuilta löytyykin jo Nintendo Switch ja Playstation 4 -versioiden arvostelut, joten koitan omassa tekstissäni keskittyä siihen että miten 7+ ikäiset pärjäisi pelin parissa.

Muuten ei mitään kummempaa raportoitavaa. Videopuolella olemme hiljentyneet myös Switchin kanssa, sillä lainassa ollut Elgato-kaappauslaite piti palauttaa. Arjestamme sen verran, että Skidillä on täytynyt pitää satunnaisesti niitä itsenikin kammoamia "pelikieltopäiviä", sillä siinä vaiheessa kun alkaa se pelaaminen vaikuttaa muuhun elämään, laitetaan jarruja päälle. Jos muut hommat sujuu, en edelleenkään näe tarvetta rajoittaa kenenkään pelaamista.

Loppuun vielä jonkin sortin pelisuositus, silmään nimittäin tarttui mielenkiintoinen "peli" Steamista, Brick Rigs, jossa voi rakennella erilaisia ajoneuvoja Legoilta näyttävistä palikoista. Toisaalta jos kaikki pelin sisältö on näillä ajoneuvoilla törmäily, epäilen hieman kannattaako peliä ostaa... tästä ehkä videomuodossa mielipide, jahka ehditään! Fortnitestä voisin vanhemmille laatia jonkun opasvideon, ja syitä miksi ei ehkä alle 10-vuotiaiden kannattaisi peliä pelata. Ideoita siis riittää, täytyy koittaa hyödyntää arkivapaiden tai iltavuorojen aikana pienemmän muksun päiväuniaika, että saisi tuotettua sisältöä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *