Siirry sisältöön

Microsoft-tili lapselle (Minecraft, moninpeli yms.)

Microsoft-tilin hallintanäkymän etusivulla on oma lokero perheelle.

Muokkaus jouluna 2019: Myös Playstation 4 tukee nyt eri alustojen välistä moninpeliä! Poikkeuksena tällä hetkellä valtakunnat, jotka eivät ole päivittyneet pleikkarille. Silti on mahdollista seuraava: 4 kaveria pelaa yhdessä maailmassa. Kaksi samalla pleikkarilla, yks xboxilla ja neljäs nintendo switchillä. Äidit liittyvät peliin Android-puhelimilla ja isät liittyvät iPhoneilla. Pikkusisko tulee mukaan iPadilla. Mitä mahdollisuuksia!

Minecraft, tuo uuden sukupolven hiekkalaatikko. Mikäs sen mukavampaa, kuin leikkiä hiekkalaatikolla kaverin kanssa. iOS, Android, PC (Windows 10), Xbox One ja Nintendo Switch mahdollistavat kaverin kanssa pelaamisen samassa maailmassa, eri alustasta huolimatta. Tätä tarkoitusta varten lapselle on luotava maksuton Microsoft-tili.

Homma onnistuu helposti kirjautumalla
https://account.microsoft.com/ sivulle, ja lisäämällä perheenjäsenen. Jos/kun lapsen tiliä ei ole vielä luotu, saa sen myös tätä kautta tehtyä. Perheen luomiseksi tarvitset tietysti myös oman Microsoft tilin. Jos sinulla on Windows 10 tietokoneessasi, olet todennäköisesti jo kirjautunut tilille.

Kun homma on valmis, saa myös valittua lapselle oman Gamertag tunnuksen. Windows 10 -tietokoneelle voi myös asentaa Xbox-sovelluksen, jota kautta pääsee tutkimaan tilin asetuksia ja hallinnoimaan myös kavereita.

Tilin asetuksia pääsee säätämään niin, ettei kukaan löydä hakemalla tunnusta. Näin voi välttyä siltä, että tuntemattomat ihmiset lähettävät kaveripyyntöjä. Jos pelaa netissä kaverin kanssa, ei ole pelkoa että ulkopuoliset voisivat liittyä Minecraftissa peliin, kun asetuksista on valittu että vain kaverit voivat liittyä.

Samoilla Microsoft-tilin tunnuksilla voi sitten
kirjautua pelaamaan kaikilla mainituilla laitteilla, Playstation 4 poislukien. Jokaisella laitteella on omat tallennukset maailmoissa, mutta jos tekee tai liittyy valtakuntaan, voi jatkaa samasta kohdasta millä tahansa laitteella. Valtakunnat ovat maksullisia, mutta niistä tarvitsee maksaa vain yhden ihmisen. Muut voivat maksutta liittyä, ja enintään 10 ihmistä voi pelata samaan aikaan. Jos haluaa pelata netissä, Xboxilla ja Nintendo Switchillä on ostettava maksullinen jäsenyys, joka mahdollistaa nettipelaamisen. Tietokoneella, puhelimilla ja tableteilla nettipelaaminen on maksutonta.

Minecraftin asetuksista pääsee myös hallitsemaan tilin asetuksia.
Minecraftista löytyy myös "palvelimet" valikko, johon Mojang on valinnut eräitä "virallisia" palvelimia kumppaneiksi, joissa voi vapaasti pelata. Palvelimet ovat usein hyvinkin vilkkaita.
Ruuhkaa piisaa, jos haluaa välttää täysin tuntemattomat ihmiset, kannattaa välttää näitä palvelimia. Useimmiten kielenkäyttö on kyllä siistiä ja englanniksi, palvelimilla on valvojia.

Näin! Valmiina netin pyörteisiin. Perheenjäsenen hallinnasta voi myös asettaa peliaikoja, jos sellaiseen on tarvetta, ja lisätä lapsen "lompakkoon" rahaa. Kaikista ostoksista voi myös vaatia vanhemmat hyväksynnän. Myös ikärajoja voi säätää. Kaiken kaikkiaan perheasetukset ovat varsin perusteelliset.

Mikäli jäi vielä kysyttävää, kommentoi ihmeessä alle! Pitkästä aikaa inspiraatio kirjoitukseen. :3 Kiitokset Katjalle ja Iinalle Facebookin julkisesta Nörttimartat ryhmästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *