Siirry sisältöön

Tubecon 2019 perjantai 16.8. Faijan silmin

En näe syytä maksaa 39€ siitä ilosta, että pääsee jonottamaan, jotta pääsee kättelemään tubettajaa ja saa nimikirjoituksen. Mutta hei! Onneksi siinä ei kuitenkaan ollut ihan kaikki.

Päällimmäisenä ajatuksena tapahtumapaikalle saapuessa tuona synkkänä perjantaina oli, että voi pyhä A.W. Yrjänä sentään mihin olinkaan lupautunut. Jotenkin massatapahtuma nuoremmille suunnattuna tuntui ok ajatukselta kun menemistä pohdittiin, Skidi kun oli pyytänyt sitä jo pari vuotta, ja ajattelin tekemistä riittävän messuilla. Karu totuus iski vastaan messuhallissa. Tyhjät tilat tuntuivat alkuun kummalliselta, mutta oikeastaan oli parempi, että saimme ruuhkahuipun vältettyä. Asiaa ei kuitenkaan auttanut se, että vaikka jonoja ei pahemmin ollut, ei ollut tekemistäkään. Yhden firman järjestämä neljän rastin tehtävärykelmä (keppiheppajuttu, potkulautailua, mölkkyä ja nerf-ammuntaa), Ninjarata, kännykällä pelaamista ja....öh...Canonin pisteellä pääsi ottamaan itsestään selfien? Oli toki "huikeassa" Ankkapuistossa jonot jäätelölle ja epäonnenpyörään. Ja muovinen 313 mihin sai istua. Ai juu, ja jossain tais olla jono hattaralle. Ja Gamexpoa mainostettiin epäonnistuneesti varsin hyvillä cosplay harrastajilla (kun Suomen tasosta puhutaan).

Niin, turhaahan minä valitan, tubettajista oli kyse, ja heitä piti sinne mennä tapaamaan. Okei, Meet&Greet pisteitä oli reilusti, ja kaikki pääsivät kivasti esille, mutta sen suosikin tapaamisen jonottamiseen menee ensin se 10-25 minuuttia (riippuen kuinka ajoissa olit paikalla/tubettajan suosiosta), sitten sanotaan "Moi" ja poistutaan paikalta nimikirjoituksen kera. Tässäkö se nyt oli? Sentään paneelikeskustelut ja ajoittaiset pienet showt pelastivat osittain tilannetta. Myönnän hekottaneeni Herbalistin, ZoneVD:n ja Jennysvoices ankkaesitykselle. Myös hyvin erheellisesti brändätyllä K16-alueella oli mielenkiintoista kuunneltavaa tärkeistä ilmastoasioista, ja niiden jälkeen vähän kevyemmin Tixtuun & Palomies Samin jutustelua. Oikeastaan tuo viimeisin liippasi aiheeltaan niin lähelle omaa tilannetta Skidin kanssa, että siksikin oli hauskaa seurata, kun on muitakin tubettajaperheitä. Toiset vain pääsevät maksetusti Suomen kalleimpaan hotelliin yöksi kun toiset taas ovat kiitollisia jos jollekin videolle tulee yli 10 katselukertaa. Pitäisi kai tehdä vähän aktiivisemmin sisältöä...

Mutta siitä K16 alueesta ja sisällöstä tahdon oikeastaan enemmänkin sanoa. Virhellinen brändäys tuntui karkoittavan pienempää kansaa, turhan takia. Paneelikeskustelut sopivat ihan kaikenikäisille. Sisäänkäynnillä ei ollut mitään ikätarkastuksia, ja Counter Strike ottelut näkyivät aivan hyvin kaikkialle muuallekin. Huvittikin oikeastaan se, kuinka surkeasti oltiin ajateltu näyttöjen suuntaus. Mahtoivat sisään tulevat 6-7 vuotiaat ihmetellä kaukaisia ruutuja, ja sitä kuinka siellä tapettiin muita, K16 leiman saaneessa pelissä.

Mutta positiivisia siis! Todella hyviä paneeleja koskien ilmastoasioita, en vain usko, että hyvin satunnaiset vanhemmat saivat siitä hirveästi irti. Tuntui pahalta olla antamassa aplodeja niin pienellä porukalla todella tärkeälle aiheelle, samalla kun ES-Jonnet pärisee taustalla. Hups, positiivisia piti. Öh. No, Skidi taisi tykätä loppujen lopuksi. Häntä jäi vain harmittamaan se, ettei päässyt Tixtuun kanssa kuvaa ottamaan ryysiksen takia, mutta jäi sieltä varmasti joitain kokemuksia mieleen.

Onhan tämä tilanne siinä mielessä parempi kuin vaikka Ämyriikoissa, kun täällä ei tarvitse useampaa tuntia jonottaa yhden nimikirjoituksen takia, ja täällä niitä nimmareita jaellaan ilmaiseksi! Nostan hattua siitä, että ei ole niin pahasti noussut julkisuus hattuun, että vain maksetuille asiakkaille jaettaisi nimmareita. Paitsi hei seis. Ne Arvottavat Meet & Greetit. Ai ai, nyt nostetaan se kissa pöydälle. Mistä ihmeestä me oltaisi saatu tietää jostain arvonnoista mitä suoritetaan netissä, joista saa rannekkeita, että pääsee tiettyjen tubettajien jonoihin? Toisaalta nyt kun asiaa mietin, taisi asia olla hyvin tiedossa näiden tubettajien vannoutuneilla seuraajilla. Voisi ainakin kuvitella. Skidilla vain tuli mieleen paikalla ollessamme, että Hurhurilta olisi tahtonut myös nimmarin (Aiemmin jonotettu nimmarit Glyffiltä ja JKokilta), mutta tiellä seisonut Gandalf laittoi käden eteen ja kertoi että "You shall not pass, ilman the ranneketta". Katsoimme toisiamme Skidin kanssa pöllämystyneenä, ja käänsimme kelkkamme kohti parempia kalavesiä.

Loppuun nyt sanottakoon, että vaikka Digiexpon/Gamexpon taso on tippunut hurjasti vuosi vuodelta (paitsi pieni pykälä ylös viime vuonna), menisin silti mielummin marraskuussa pelaamaan videopelejä 1000 kertaa mielummin, kuin jonottamaan nimikirjoitusta. Siis, liian vähän oheisjuttuja messuilla, jotka oikeuttaisi hinnan. Puolet halvemmalla, go for it. 39€? No way Jose. Tällä hetkellä saa GameXpoon 2 samanlaista lippua yhden hinnalla, käytä koodia TUBECON. Voimassa 23.8. asti. Menkää sinne ja ostakaa Pelaaja-lehti. Ne on hyviä tyyppejä.

Tuota noin. Laitetaan koostetta tapahtumasta Tuubiin jahka saan aikaa sen virittelylle. Sillä välin, katsokaa nyt se Ankkashow, mikä sai hieman hekottamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *